Gökdelen inşaatından düşen tahta komaya soktu

Her gün yüzlerce insanın yürüdüğü Levent'teki Eski Büyükdere Caddesi'nde geçtiğimiz salı akıl almaz bir kaza yaşandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Plazalar bölgesi olarak bilinen İstanbul'un en merkezi yerlerinden birinde kaldırımda yürüyen 70 yaşındaki Dursun Yılmaz'ın başına büyük bir tahta parçası düştü.

Polis kayıtlarına göre bu tahta parçası cadde üzerindeki yapımı devam eden ve şu an 11 katı yapılan plaza inşaatından rüzgarın etkisiyle yola savruldu. Yine polisin aldığı ifadelerde inşaat işçileri, 6 çocuk babası Dursun Yılmaz'ı yaralayan parçanın inşaattan düştüğünü kabul ettikleri öğrenildi. Ancak polisin tüm aramalarına rağmen inşaattan düşen parça olay yerinde bulunamadı.

KAYIP TAHTASI DÜŞTÜ

İnşaat için gerekli güvenlik tedbirleri alındığı, çevresi yüksek saç bloklarla kapatıldığı halde, inşaattan düşen parça engelleri aştı. İnşaat kalıplarda kullanılan tahta parçası, salı günü saat 11:00 sularında çıkan şiddetli rüzgarın etkisiyle güvenlik bariyerlerini de aşıp yola savruldu. Tahta parçası, o sırada Sarıyer'deki akrabalarını ziyaret etmek için evinden çıkan ve Levent'teki otobüs durağına yürüyen Dursun Yılmaz'ın başına isabet etti. Kanlar içinde yere yığılan Yılmaz'ın yardımına inşaatta çalışan işçiler koştu. İnşaatta görevli sağlık görevlisinin ilk müdahalesini yaptığı Yılmaz, daha sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Beynin hasar olduğu belirtilen yaşlı adam hemen ameliyata alındı.

BABASININ BAŞINDA BEKLİYOR

Ameliyatın ardından bilinci kapalı bir halde yoğun bakım ünitesine alınan Dursun Yılmaz'ın hayati tehlikesi devam ediyor. Emekli olduğu öğrenilen Yılmaz'ın, Rize'de yaşayan oğlu Osman Yılmaz haberi alır almaz İstanbul'a geldi. Babasının sağlık durumuyla yakından ilgilenen Osman Yılmaz, bir yandan da kazayla ilgili hukuki süreci takip ediyor. Osman Yılmaz, "İnşaat sahasındaki bir yol değil, normal yoldan giderken kafasına tahta isabet etmiş. Hayati riski devam ediyor. İkinci ameliyat olması gerektiği söyleniyor" dedi.

İlk olarak inşatın yakınındaki bir plazanın güvenlik kamerası görüntüleri ile bölgeyi kaydeden MOBESE görüntülerini resmi kanallardan talep edildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber